Boek in wording!

Zoals jullie weten is onze consultant Jako van Slooten samen met de zelfstandig consultant Eldert de Jager drukdoende om het boek ‘Navigeren met KPI-dashboards’ af te ronden. Prominent daarin is de ‘Navigatiecyclus‘. Een handig schematisch overzicht om de belangrijkste vragen voor een bedrijf te adresseren.

Gisteren is de laatste kopij beoordeeld. De auteurs zijn nu bezig met het opstellen van de toets vragen en het maken van het oefenmateriaal. Voor hun gastcolleges op de Hogeschool Rotterdam hebben beiden eerder casuïstiek geschreven. Voor het oefenmateriaal is de prachtige casus gekozen: Elevatro, een bedrijf gespecialiseerd in intern transport. Met de casusbeschrijving en bijbehorende data over het bedrijf moeten de studenten in staat zijn om zelf een KPI-dashboard(s) te bouwen. Daarvoor is de keuze voor een specifieke BI-tool nog niet gemaakt. In die keuze speelt dat studenten gratis de beschikking moeten hebben over een BI-tool. Uiteraard maken we ook materiaal voor de docent.

Kortom, door deze aanpak wordt de doelstelling van het verbinden van de praktijk met de theorie gerealiseerd. Zie bijgaand het kleine berichtje op LinkedIn: boek-wording-jako&eldert Daarbij zie je ook een deel van de speciaal ontworpen omslag. Dank aan Noordhoff Uitgevers en Fahrenheit212.

Het verbinden van de praktijk en de theorie is zonder meer een zeer sterk punt van Trovius. Daardoor zijn de consultants van Trovius in staat om bedrijven met kleine en overzichtelijke stapjes vooruit te helpen. Het voordeel voor de ondernemer is dat hij alleen beperkte en overzichtelijke beslissingen hoeft te nemen. Ook de kosten blijven daardoor overzichtelijk.