Met veel plezier kijk ik terug op een geweldige week. Met de lancering van mijn boek Navigeren met KPI-dashboards in Hotel New York heb ik een mooie mijlpaal bereikt. Met het boek overbrug ik het gat tussen het hoger onderwijs en de praktijk van veel ondernemers. Het boek geeft aan hoe je met een gestructureerde aanpak een overzichtelijk en relevant KPI-dashboard opstelt. Dat is een belangrijke ondersteuning bij de planning en aansturing van de bedrijfsactiviteiten.

Zoals in mijn uitleg tijdens de boeklancering aangegeven begint het boek bij ‘imagine’, bij ambitie, bij een droom. Kortom, het begint bij de verbeelding wat je wil als individu en als organisatie. Die twee zaken moeten overlappen. Ik noem dat ‘doelovereenstemming’. In je ambitie stel je vast waar je voor staat en waar je heen gaat.

Navigeren met KPI-dashboards is vooral een praktisch boek. Het boek behandelt een bruikbare methode om te komen tot relevante en breed gedragen stuurinformatie voor alle lagen binnen de organisatie. De kunst is om te sturen met zo min mogelijk, maar wel met de juiste parameters. Daarbij geldt “less is more”.

Het boek gaat over het sturen van organisaties op de essentie. Dat voorkomt dat een organisatie stuurloos wordt of zich richt op de verkeerde indicatoren, met alle negatieve gevolgen van dien. Daarmee is het ook uitermate geschikt voor ondernemers.

Met veel plezier kan ik aankondigen dat het boek inmiddels enthousiast is ontvangen door het hbo-onderwijs.
Het boek verbindt ambitie en plannen met de dagelijkse weerbarstige praktijk van sturen. De kernvraag is steeds: ‘Zie je in één oogopslag waarop actie nodig is?’. Dat is lang niet altijd duidelijk en met dit boek kun je dat voor elkaar krijgen.
Navigeren met KPI-dashboards reikt je verder handige tips aan voor het analyseren van data met kritieke prestatie-indicatoren.

Het boek Navigeren met KPI-dashboards  (ISBN978-90-01-87541-1) is online te bestellen bij Noordhoff Uitgevers en op managementboek.nl.