Met trots …. 

Net voor Pasen is het nieuwe boek Navigeren op essentie beschikbaar gekomen. De eerste leuke reacties zijn al binnen. Navigeren op essentie met KPI-dashboards is een handzaam boek die iedere ondernemer of manager helpt bij het sturen op de essentie van een organisatie. Met zeven heldere navigatieregels stel je vast waar je echt voor staat, waar je heen wilt en welke stappen je daarvoor moet zetten. Centraal staat het KPI-dashboard dat een stevige verbinding vormt tussen beleid en de (weerbarstige) dagelijkse uitvoering. Daarmee maak je tijdig en in één oogopslag zichtbaar of bijsturing van beleid nodig is op basis van signalen uit de uitvoering. Het boek geeft ook helder aan hoe je die bijsturing organiseert, zodat het ook echt gebeurd.

Naast dank aan mijn mede-auteur Eldert de Jager ook grote dank aan onze scherpe redacteur Annelie Uittenbogaard en natuurlijk dank aan Petra Prescher van Noordhoff die het boek publiceerde. Het is een mooi boek geworden.

Past in huidige periode van herbezinning

Het boek is voor de Corona-crisis geschreven, maar de inhoud is bijzonder goed te plaatsen in deze tijd. De onverwachte wending van het heden vraagt om een heroverweging van de toekomst. Navigeren op essentie met KPI-dashboards reikt de verschillende stappen aan naar een herbezinning en een koppeling van beleid en uitvoering. Het boek laat je bovenal zien hoe je onrust kunt om zetten als impuls tot veranderen.

We hopen dat het lezen jou net zo veel plezier oplevert als ons bij het schrijven.

Laat gerust iets van je horen als de beschreven situaties je bekend voorkomen. Of gewoon als je iets aan mij (Jako van Slooten) kwijt wilt.

Navigeren op Essentie – (ISBN 978-90-01-89314-9)

Over het boek en enkele recencies:

– Het KPI-dashboard helpt je bij de sturing van bedrijfsactiviteiten;
– met zeven navigatieregels om je bedrijfsdoelen vast te stellen;
– zorgt voor uitvoeringsplannen die écht tot verbetering leiden.

We hebben allemaal onze dromen, ambities en plannen. Toch slagen veel mensen en organisaties er niet in hun doel te bereiken of hun bereikte succes vast te houden. Dat ligt meer aan een gebrek aan focus op wat essentieel is, dan aan motivatie. In ‘Navigeren op essentie met KPI-dashboards‘ lees je hoe te sturen op succes. Met zeven heldere navigatieregels stel je voor jezelf en je organisatie vast waar je echt voor staat, waar je heen wilt en welke stappen je daarvoor moet zetten. Door het opstellen van kritieke succesfactoren en door de bijbehorende kritieke prestatie-indicatoren te visualiseren in een KPI-dashboard, krijg je die informatie die jij nodig hebt om op koers te blijven. Met behulp van de navigatiecyclus zet je beleidsplannen om in uitvoeringsplannen die aanzetten tot acties die écht tot verbetering leiden.

“Jako van Slooten en Eldert de Jager leggen de navigatiecyclus in heldere termen en stappen uit. Daarbij gebruiken zij zeven heldere principes. De samenhang en wisselwerking tussen visie, strategie, uitvoering en het gebruik van actiegerichte dashboards zorgen ervoor dat een organisatie blijft navigeren op de essentie. Een echte aanrader, dit boek!” –Anton Bierkens, DGA van Somers B.V.

“Het boek biedt een heldere vertaling van ambitie naar uitvoering. Met het introduceren van het volwassenheidsmodel bij de inrichting van performance management verklaren de schrijvers goed waarom veel implementatieplannen juist niet leiden tot (permanent) succes. Daarbij geven ze uiteraard ook de oplossing van dit probleem aan. Door de praktische aanpak raad ik als organisatieadviseur dit boek dan ook echt aan.” – Rob Latten, oprichter en eigenaar van DeVerandermotOR.nl

“Een onmisbare hulp voor zowel de startup als de ondernemer die al even bezig is.” – Stan Uyland, Directeur BMU-Vastgoedgroep

“Het boek leest echt makkelijk weg: duidelijk, niet hoogdravend maar wel heel erg to the point. Een prima verhaal met een duidelijke structuur gesplitst in voorbereiden (stukje theorie en regels) en uitvoeren van navigeren. Echt een aanrader!” – Marco Ebink, Product Owner BMR bij Stedin

Het boek is te bestellen bij managementboek.nl. De klik op de link om te bestellen is https://www.managementboek.nl/boek/9789001893149/navigeren-op-essentie-met-kpi-dashboards-eldert-de-jager. Voor studenten hanteert managementboek.nl  5% studentenkorting. De bezorging is gratis.

Meer weten?

Het boek Navigeren op essentie is een vlot geschreven boek waarin het de lezer mee neemt naar de gewenste behoefte aan rust en focus.

Wil je weten hoe het in de praktijk werkt? Wil je een workshop om te starten met navigeren?  Zowel Jako van Slooten (auteur) als andere consultants van Trovius staan tot je beschikking. Via info@trovius kan je ons bereiken op de contact pagina staan ook de telefoonnummers van de oprichters van Trovius.